Húsvéti locsolóbál

2019.04.22

Az 1020-as PÁKICS Cserkészcsapat a szokáshoz híven idén is megrendezte, a locsolóbált. Húsvét hétfő reggel a fiú őrsök minden évben útrakelnek és sorra járják a lányok házait és meglocsolják őket, általában vödörrel vagy szódásüveggel. A leányok mindig süteménnyel, hímestojással és nagy mosollyal várják őket.

Délig járják a házakat, majd egy jó családi ebéd után mindenki összegyűlik a Művelődési házban, hogy kikapcsolódjon a locsolás után és együtt ünnepeljen a csapat. Itt alkalom nyílik meglocsolni azokat a lányokat is akiket délelőtt nem sikerült. Mindenki készül némi inni és harapnivalóval, hogy a nagy táncolás közben se kopjon fel az állunk. Idén színes karácsonyfaégőkkel díszítettük fel a termet ami megadta az alaphangulatot.

Miután a társaság megérkezett elkezdődött egy kvízjáték ami mindenkinek nagyon tetszett. Az első fele egy műveltségi vetélkedő volt, a második pedig egy zenefelismerő, ahol ismert filmek főcímdalait játszottuk le amit csapatoknak kellett felismerni. Ezek után jött a tánctanítás, amit azok is élveztek akik már ismerték a táncokat hiszen "mindig jó azokat feleleveníteni". A bál vége felé már mindenki kedvére táncolt hiszen a zene és a hangulat is vitt magával.

Összességében mindenki egy szép húsvéti élménnyel tért haza este.